To su te #bojeletanatanjiru koje nas inspirišu

Kako bi nastavila sa promovisanjem zdravijeg načina ishrane i održivog života, kompanija Nestlé Srbija je lansirala inspirativnu inicijativu pod nazivom „Odaberi svoje zdrave letnje boje“

Akcija pripreme šarenih letnjih salata koju je kompanija Nestlé Srbija sprovela putem društvenih mreža uspešno je završena. „Odaberi svoje zdrave letnje boje“ privukla je pažnju širom naše zemlje, pozivajući  ljude da se igraju sa namirnicama biljnog porekla, istovremeno podstičući kod njih kreativnost i raznolikost u ishrani. Više od 100 prijavljenih učesnika se pridružilo ovoj inicijativi i demonstriralo svoje kulinarske veštine pripremajući raznovrsne salate uz hashtag #bojeletanatanjiru, a najkreativniji rad pogledajte na Fejsbuk profilu kompanije.

Inspiracija za ovu zabavnu akciju dolazi iz posvećenosti kompanije Nestlé promociji zdravije ishrane koja posredno čuva planetu za buduće generacije. Njome se pokazalo da ukusan obrok i odgovorno ponašanje prema okolini idu ruku pod ruku, dok su učesnici oduševljeno delili svoje neobične salate sa prijateljima i porodicom. Uz podršku stručnjaka i uticajnih ličnosti, akcija se fokusirala na razbijanje stereotipa da je ishrana šarolikog sveta namirnica biljnog porekla neukusna, kao i na osnaživanje svakog pojedinca da napravi pozitivan iskorak ka zdravijem načinu ishrane i pruži doprinos zaštiti životne sredine.

„Promena ishrane može biti zadovoljstvo i avantura, ne samo obaveza. Odabir različitih boja i ukusa u obrocima ne samo da obogaćuje iskustvo, već i pruža telu hranljive sastojke koji su mu potrebni. Ishrana obogaćena namirnicama biljnog porekla, pored toga što ima čitav niz pozitivnih učinaka na naše zdravlje, ima i pozitivan uticaj na okolinu. Kroz smanjenje potrebe za životinjskim proizvodima, doprinosimo i umanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte i očuvanju prirodnih resursa. Ova inicijativa je još jedan korak ka stvaranju održivijeg sveta i ukazivanju na važnost svakodnevnih izbora koje pravimo za sebe, svoje najbliže i za našu planetu. Nemojte čekati - budite aktivan učesnik u zaštiti svog zdravlja i planete“, rekla je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.

Baš zato što u mozaiku ishrane u Srbiji meso zauzima centralno mesto, važno je da okretanje zdravim navikama i sastojcima na domaćim trpezama prihvatimo kao zabavni izazov. Dovoljno je da naše tanjire “obojimo” različitim namirnica biljnog porekla, a barem pola tanjira treba biti povrće, dok uživamo u omiljenim jelima. Za ideje i savete kako to možete učiniti, tu je svojevrsni Vege vodič, digitalni prikaz nutricionističke metode koja podrazumeva veću konzumaciju hrane na biljnoj osnovi. Ako tome pridodate i hranljive i ukusne alternative za meso, možete biti ponosni na to da ste učinili veliku stvar za svoje i zdravlje naše planete.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar